skip to Main Content

 Sand i Brallan 2014 är avgjord

Turneringen avgjordes den 19 juli på Mines Strand, en liten bit söder om Järvsö. Segrade gjorde Team BIG från Hudiksvall som återkom i år för att ta revanch och lyckades – stort grattis till er grabbar.

Men segern satt långt inne, först vid ställningen 29-28 lyckades Team BIG slå in match-bollen och finalen var avgjord. Mycket goda tvåor blev lag Simpsons feat. K&A från Stockholm, som också hade ett antal matchbollar och kunda ha avgjort finalen. Matchen om tredje pris togs hem av Håstakickers.

 Matchen om tredje pris var för övrigt en kopia av förra årets final, som då vanns av Team Diglet. Men Håstakickers lyckades ta revanch och vinna årets toppderby mellan de två Järvsölagen.

Tävlingen om först anmälda lag vanna av Team Oh Smashing från Ljusdal medans snyggaste stass togs hem av Håstakickers i skrikigt rosa, i mycket hård konkurrens av Team Diglet i respektingivande gladiatormundering.

 Nyhet för i år var den ‘korvcup’ som initierades som ett svar på feed-back från förra årets turnering, dvs fortsatt spel för de lag som inte tar sig vidare till slutspel efter det inledande gruppspelet.

 Begreppet korvcup är något missvisande då det inte alls fanns korvar at vinna utan de fick, liksom andra pristagare, välja och vraka från prisbordet.

Segrare i korvcupen blev lag JIK från Järvsö, med Vinnarna från Bäcken som 2:or och Sånghus 1 från Gävle som 3:or.

Överskottet från årets turnering går till Cancerfondens insamling till ‘Beachvolley mot cancer’.

 Anmälningsavgifter, försäljning av korv, mackor och armband samt summor direkt ner i insamlingsbössan utgick till 10.335:-

Utläggen för turneringen var 1.790:-

 Så totalt betalade vi in 8.545:- till Cancerfonden.

 Ett stort tack till alla för denna insats !

Vädermässig var förhållandet på morgonen perfekt för beachvolleyboll, dryga 20 grader, vindstilla och molnigt. Planerna var dessutom fuktiga efter ettt ‘idiotskyfall’ dagen innan.

Men ju längre dagen led desto molnfriare blev himlen och sidbyten var tvugna att införas för att upprätthålla rättvisa. Efter några timmar började dessutom publiken strömma in i mängder och hela stranden var ett myller av spelare och publik.

Samtliga 26 anmälda lag kom till spel dock fick turneringsledningen hoppa in för att rädda situationen för ett av lagen. Med ytterligare en spelare lyckades det ‘hopplocket’ riktigt bra och tog sig vidare från gruppspelet ……. men sedan var det stopp i åttondelen.

De 26 lagen var indelade i 8 grupper med 3 lag i varje, förutom två grupper med 4 lag. 8 lag var seedade, baserat på förra årests resultat.

Grupp ettor och tvåor gick vidare till åttondelsfinaler medans treor och två fyror slogs om titeln i korvcupen.

 Till årets turnering hade vi utökat till 4 banor. Därför kunde vi ta emot fler lag än 24 vilket tidigare var begränsning med 2 banor.

Samtliga resultat från tävlingen, lag- och turneringsbilder samt ekonomi presenteras på andra flikar.

Tyvärr missade jag att fota 5-6 lag och en del lag vet jag inte namnet på, men det kan vi kanske få hjälp med att reda ut ?

Stort tack för en helt underbar dag. I vanlig ordning skötte ni er utmärkt, höll tiderna och ‘blåste i pipan’ enligt spelschemat. Jag hoppas ni är lika nöjd som jag är och att vi ses under Sand i Brallan 2015 …… om inte förr.

Och tack till alla sponsorer för prylarna till prisbordet.

Vi hälsar alla varmt välkomna till nästa års turnering !

Back To Top