skip to Main Content

Vilken tur, jag hade rätt. Det kunde inte bli sämre väder än det vi hade 2015. Kanske inte helt perfekt, men vi slapp regn och ynka 10 grader vid uppropet. Nä, itsället hade vi i år lite blandat med sol och moln och runt 20 grader, men också lite blåst. Inte så pass att det ställde till det i någon större omfattning, men så där lite lagom irriterande.

Nå, väder och vind verkade inte nämnvärt påverka segrarna i Sand i Brallan 2016. Team SOM från Franska Strasbourg hade full koll – 2 volleybollspelande söner på typ 2m ledda av pappa. Pappa hade väl oxå spelat i sin ungdom, men har på senare tid mest dömt volleyboll på elitnivå (i Frankrike). De kom, de sågs de segrade och Sand i Brallan tog därmed ett steg ut i internationella hetluften. Grattis igen, och hjärtligt välkomna tillbaka 2017.

Man kan ju tycka och tro att den här triaden skulle vara helt överlägsna, men riktigt så var inte fallet. Jag tycker att jag ser en tydlig utveckling. Allt fler lag med spelare från förfluten och i pågående karriär anmäler sig och ni som varit med ett tag, och kanske började från ‘scratch’, utvecklar er, jag lovar – riktigt roligt att se.

Jo, Team SOM var snudd på jättenära att åka ut redan i kvarten. Chang Rating, från Vällingby i Stockholm, hade matchboll men missade den och de fick därmed respass ur turneringen. Mycket riktigt var detta turneringens moraliska final. Eftersom bägge lagen var okända för mig, blev de inte seedade och därmed råkade hamna på samma halv-halva. Surt, men nästa år får ni en seedning, jag lovar. 

Chang Rating påminde ganska mycket om Team SOM. Två skickliga spelare som backade upp av en tredje. Enda skillnaden var att Herman, inte ens fyllt 10år, var son och inte pappa. Herman var en klippa, jag utser dig härmed till årets spelare !!

 I finalen mötte fransmännen i stället Dugtrio, där stommen nu varit med i alla turneringar och alltid haft en framskjuten placering. Kronan på verket hade de redan första året då de vann under namnet Team Diglet, men fick nu alltså en hedersvärs 2:a placering.

Matchen om tredje vanns av Lag Johansson. En bandyspelade kvartett som imponerade på mig. Skön inställning med humor till hands men ändå vilja ge gärnet – precis som jag vill ha det. Lag Johansson har ju varit med några år nu, men jag tror inte de kvalar in till möjligheten att ta hem nästa års hederspris, som jag funderar på skall gå till ett av gängen som varit med alla år.

Annars så går ju det verkliga hederspriset till det lag vi tycker spökat ut sig bäst. Man kan tycka att Rösta Stormtroopers skulle vara en given vinnare. Och visst var de grymt spektakulära i full ‘Star Wars-mundering’ och med den goda smaken att spela med mask och allt. Men faktum är att jag föll för tjejerna i Nordpolen. De hade lagt ner en del hjärta och möda med att på bästa sätt symbolisera detta. Jättefin Isprinsessa, en Isbjörn, Polarforskare och Pingvin. Superfint tycker jag och så fick det bli – priset till bästa utkädnad gick till Nordpolen. 

Sista formella priset som delas ut är den numer klassiska grillkorven till vinnaren av Korvcupen. Till Korvcupen får de som åkt ut i gruppspelet anmäla sig. Matchform beror på antalet deltagare och i år blev det i cup-format. Till sist visade det sig att Beach Boys från Stockholm vunnit ett paket Scan med tillhörande bröd – Grattis.

 Korvcupen är ett exempel på bra feed-back från er deltagare. Efter första året ‘klagande’ ni som inte tog er vidare från gruppspelet att ni ville ha mer matcher. Tack och bock för feed-back, vi fixar en Korvcup (som det nästintill formellt hette på beachtouren då jag spelade där runt mitten på 80-talet och vann en himla massa korv).

Just sådan feed-back kom här om veckan. Mycket riktigt finns det ett läge som kan skapa risk för tråkiga skador, och det är när man trampar på varandra under nät. Förslaget som kom in bygger på att vi måste vara mycket hårdare med att man INTE får vara i nät. På så sätt kan vi säkert undvika en del ‘övertramp’ (under nät) och därnmed skador. Bra kommentar som det skall funderas på.

Nu har jag listat alla formella segrare och lyft Herman till årets första informella titel. men det finns en till kategori som jag funderar på att formalisera – årets lagnamn. Kanske inte blir någ stående utmärkelse, men något att ha ‘i bakfickan’ när det dyker upp. Nå, varför nu denna ingivelse. Jo, Motståndarlaget – så fyndigt, älskar det. Det blir en hedersutmärkelse till dig, Emma.

Men det finns fler att tacka för att årets uplaga blev så himla bra. Nytt rekord igen – tack till alla som deltog. Förvisso bara 2 lag till jämfört med 2016, men då skall ni veta att vi det året hade 5 lag med polare hemifrån. I år hade vi bara 1 polare – huvuddomaren Mattis, som hoppade in och spelade med Deressed for Success.

Tack vare Bittes insamling förra året och en gåva från Ljusnans Plåt kunde vi i år köpa in ytterligare ett nät. De kostar en slant, men tack vare dessa bidrag och era anmälningsavgifter gick vi precis runt. Det blev en dryg 2-hundring över, den lägger jag i ‘Sand i Brallan-fonden’ inför 2017.

Vi kan ju säga att det testades ett nytt grepp i år, att sälja lite med ‘matnyttigt’. Det var Condis som kom ner med 40 portioner kalasgod pastasallad med scharkspett. De gick åt ganska fort, så Jonny fick ge sig hem och slänga ihop 40 portioner till.

Som sagt, 2017 har vi 5-årsjubileum och det finns idéer om ett större arrangemang. Kanske mer mat, dryck och lite kvällshallå på stranden – återkommer om den saken.

Måste även passa på att tacka Micke Hjälm, men framför allt Järvsötält, som lånade ut 2 kalastält av bästa sort. Ett tält för sekreteriatet och ett som skydd om det skulle komma några droppar. Nu var det ju torrt, men ändå – Tack Järvsötält.

/ Micke

Back To Top