skip to Main Content

Sand i Brallan 2013 Avgord

Sand i brallan 2013 är avgjord, Team Diglet från Järvsö tog hem första priset efter en tajt final mot Håstakickers. Två lag som känner varandra väl.

Det var varmt och solen sken större delan av dagen men lagom till finalpasset drog det ihop sig. Molnen kom rullande över Ljusnan och friska vindar tog vid, åskan hördes och den närmade sig. Några fåtal droppar kom under själva finalen och till prisutdelningen trängdes alla som var kvar under tävlingstältet eller en bit bort under Mines Strandsfiks parasoller men åskan i sig nådde aldrig fram till Mines.

Team Diglet brydde sig dock föga, tog glatt emot ‘stubben’ utanför tältets ramar. Förutom stubben delades volleybollar, handdukar, presentkort och frysväskor ut till lagen på pallen (3:a kom Björnligan).

Dessutom delades pris ut till bästa utstyrsel. Även detta vanns av Team Diglet, paraplyn (väl till hands) och osthyvlar mottogs av grabbarna i skrikiga kalsonger och matchande pannband.

Till årets turnering hade 14 lag anmält sig, de flesta med anknytning till Järvsö och omnejd men även 4 lag från Stockholmstrakten och ett par från Östergötland.

Lagen delades in i 4 grupper med 3 respektive 4 lag per grupp. Gruppvinnare och tvåan gick vidare till finalspel, som började med kvartsfinaler.

I det stora hela flöt turneringen på mycket bra. Det visade sig att 30 min per match var väl tilltaget varför finalpasset påbörjades före utsatt tid och turneringen avslutades ca 1 tim tidigare än beräknat. Delvis kan vi kanske tacka vädrets makter för detta, då de flesta ville ‘få det gjort’ innan regnet drog in.

 

Att en match utan problem kan averkas på 20 min skapar oanade möjligheter inför fortsättningen. Fler lag kan delta och med tanke på den mycket positiva feed-back vi fått finns möjlighet till att antalet lag blir betydligt fler till nästa år.

 

En kommentar vi fått runt årets turnering var att vi valt fel helg, det händer mycket i Hälsningland i Juli och just denna helg var det mer än tillräckligt. Bla så var det Hudikkalas, vilket gjorde att ett lag var lite slitna redan innan turneringen och inte lyckades ta sig till Mines i tid till första match. Tack och lov hade vi ett lag som ‘stand-by’, Mangemakers fick 20 min på sig att skramla ihop manskapet och bege sig till Mines, och lyckades – snyggt jobbat.

 

Vi har tagit lärdom av val av helg och planerar därför att lägga Sand i brallan 2014 en vecka tidigare, lördagen 19 Juli.

 

Vi ser oxå en möjlighet att utöka med ytterligare 2 planer. Om inte annat skapar det möjlighet att köra B-finaler (eller Korv Cup som det hette förr), ytterligare ett förbättringsförslag som kommit in.

Har ni andra förslag till förbättringar är ni hjärtligt välkomna att maila era idéer till info@sandibrallan.com så skall vi beakta dem till kommande turnering.

 

Turneringen kryddades av en del äldre och yngre spelare från den officiella beachvolleybollserien i Sverige. Bla så hade Stümer superteam en pigg yngling som helgen efter Sand i brallan skulle spela SM-slutspel, formellt rankad med sin partner som 6:a. Av de något mer till åren komna deltagarna märktes Jörgen Nilson i Fredhells Angels som runt 1983 vann den svenska Grand Prix-cirkusen.

 

Under turneringen tror vi att bara en incident inträffade. Tove i HällVeteMjöliSkålen slog upp sin gamla volleybollskada i knät och fick linka av planen.

 

Fikets Anna-Karin såg sin chans att göra debut i turneringen och på ett fåtal sekunder hade hon sadlat om från cafévärdinna till spelare.

 

Helgen till ära så hade vi även besök från Gotland, Berit tog över cafét och kunde personligen sälja sin egenhändigt gjorda saffranspann-kaka med salmbärssylt och grädde.

 

En annan noterbar händelse var att ett par husbåtar slet sig i den plötsliga ‘storm’ som drog in och förebådade åska och regn.

 

Ägarna var fullt upptagna med semifinalspel, men stranden var

full av simkunniga som villigt slängde sig, med kläder och allt, i vattnet och räddade upp situationen.

 

Förvånansvärt nog så fortsatte matcherna trots den hårda vinden. En eloge till alla spelare då jag av erfarenhet vet att det kan vara smått omöjligt att få till spelet under sådana förhållanden.

 

Förutom fikets normala utbud såldes av turneringsledningen korv för egen grillning och färdiga mackor. Ett försök som slog väl ut och som kommer att övervägas även till nästa år.

 

Priserna till årets turnering var skänkta av inkClub (bollar, handdukar och kylväskor), Beachstore (presentkort) samt Avega Group (paraply och osthyvlar). Dessutom så fick vinnarna den första inteckningen i vandringspokalen ‘stubben’. Ett silvrigt bleck är beställt med 2013, Team Diglet och Järvsö ingraverat som skall monteras på stubben.

 

Som befarats blev det inga pengar över från turneringen. Vi hade ju tänkt skänka ett överskott till någon verksamhet i Järvsö-trakten. Men, den planen gick om intet och i stället kan vi notera ett nätt underskott på en dryg 1000-lapp. Vi kommer därför höja deltagaravgiften till nästa år, trolig nivå blir då 200 kr per lag. Det skall väl inte vara avskräckande ……. ?

 

Vi hoppas att ni alla hade en suverän dag på Mines och att ni alla är taggade inför nästa års turnering och sprider information och peppar andra att delta nästa år. Team Diglet är regerande mästare och vi hoppas att de nästa år får en tuff resa att försvara titeln.

 

Slutligen, ett stort grattis till Team Diglet och tack till alla deltagare som gjorde årets Sand i brallan till en succé.

 

Tack / Anna-Karin och Micke

 

Team Diglet hade den goda smaken att göra som tävlingsledningen hoppades på, att INTE ta med sig stubben hem. Målet var att hitta en väl synlig plats i Järvsö där den kan få stå över vintern. Eftersom min (Mickes) kropp numer klarar skidåkning bättre än volleyboll, var Alpbyn ett intressant alternativ för vinterförvaring.

 

Sara och Peter tyckte det lät som en strålande idé och har lovat plats för stubben över vintern. Eftersom en större utbygnad av restaurangen och nytt ölbryggeri (!) är på gång vågar de lova att det kommer att finnas gott om plats. Runt Jul får vi se hur allt tar sig ut och var stubben hamnar – och kanske provsmaka en öl eller två …….

 

Tills vidare får bildbevis på att vinnarbleck med Team Diglet är införskaffat och monterat på stubben, syboliskt fotograferad utan Alpbyn.

 

Av priserna som Team Diglet vann har de beslutat att överlåta present-korten på 400:- till tävlingsledningen. Vi skall se om vi kan utnyttja dessa att tex köpa ytterligare ett nät inför nästa års turnering. Vi kommer då själva att äga två nät och behöver då bara låna ihop ytterligare ett för att ha fyra nät till nästa turnering.

Berit hoppar in i fiket och säljer sina saffranspankakor.

Team BIG, på bortre havlan, motsvarade till stor del sitt lagnamn …..

Korvgrillning och försäljning av mackor. Produktutveckling då även mackorna hamnade på grillen.

Glad och nöjd tvåa med en trave prylar från inkClub

En perfekt (?) bagger av Jonas i Det e lugnt … Skagge är beredd att passa Andreas.

Björn och grabbarna tar en pilsnerpaus.

Anna-Karin fick hoppa in i HällVeteMjöliSkålen då Tove sabbat knät. Lägger upp en pass till Lille-Max

Micke, även han glad och nöjd, turneringsledare.

Back To Top