skip to Main Content

Sand i Brallan 2015 är avgjord. Stort grattis till årets vinnare, Hudik Snivlers från Hudiksvall

Vilken bragd ! Ja inte av Hudik Snivlers, de var ju helt överlägsna, hade allt att förlora, inget att vinna men grejade det galant…….

Nej, jag tänker på alla hjältar som kom trots väder och vind. Visst, ni hade ju anmält er, men 200 spänn är en ganska billig penning för att stanna hemma i bingen när det småregnar och är drygt 10 grader. Men ni kom, alla – helt fantastiskt.

Det fann många frusna fötter, iskalla fingrar och uppfällda paraplyer. Folkvimlet från tidigare år var borta, istället trängdes man i bilar och husbåtar mella matcherna, men jag tror inte en enda match blev försenad: “Är klockan dags är det bara att skärpa till sig och gå ut och gör det man ska”.

 

Så här 8 månader senare, när jag skriver detta, är jag är fortfarande rörd av beundrar. Jag hoppas verkligen att ni kommer tillbaka i år, att förra årets väder är ett minne blott och att ni kör 100% även i år.

 

Som tidigare vill vi gärna veta vad ni tycker, vad skall fixas bättre eller annorlunda. Skriv gärna en rad till info@sandibrallan.com eller ring Micke 0725-320 044 så kan vi snacka om saken.

Tillbaka till vinnarna, och titta, solen kom ju fram lagom till slutspel och prisutdelning (tidigare år har det ju snarare varit tvärt om).

Här står dom i alla fall, de väl förtjänta vinnarna 2015, med stubben i famnen.

Sent anmälde de sig, och redan då började jag ana ‘oråd’. ” vi är två grabbar från Hudik som vill vara med, är det OK ?”. Det är ju så man spelar i tävlingssammanhang, men inte i SiB. “Nej, ni måste vara minst 3, sa jag”. En timme senare ringde de tillbaka och sa att de nu fixat en 3:e spelare.

Det visade sig vara ‘farsan’ på nära 60, tror jag visst …. eller hur var det.

Spelar ingen roll, triaden var helt överlägsna och riktigt duktiga, man kunde s nabbt utläsa att det var inte första gången. Och visst var det så att ni ‘ungdomar’ ett par veckor senare skulle ner på SM-veckan i Falkenberg.

 

Först tyckte jag påersonligen att ni var lite för bra. Men allt eftersom fick jag höra mer och mer positiva saker, även om man åkte på ‘rådäng’ så var det kul att se hur snyggt man kan spela beach – och visst behärskade de spelet till fullo.

‘Farsan på 60’ då, “Jo då bara man håller i gång kontinuerligt så funkar det !”

Stort grattis grabbar, och välkomna tillbaka 2016. Hoppas att ni tyckte det var lika kul att vara med oss som vi var impade av er, snyggt lirat.

På andra plats hamnade Team BIG, även de från Hudik. 2015 stotserade de som vinnare, men då var ju inte Hudik Snivlers med. Och på tredje plats hittar vi Dugtrio, i det närmsta en kopia av tidigare år toppplacerade Team Diglet. Den helt fantastiska romerksa stridsmunderingen från 2014 var utbytt mot en coolare look and feel, gula brallor och grått hår – visst är det snyggt med grå tinningars sharm …….

Men som vanligt körde vi även en korvcup, för de som hade oturen att komma längre ner i gruppspelet. Enlig många spelare utsago blev turneringen en riktig höjdare, men många jämna matcher och bra spel. Trots ypperlig chans att äntligen få åka hem och värma sig, valde ändå många lag att stanna kvar, kanske var det korvkitet som lockade ? Men mer trokigt att man vid det laget kunde börja ana sol mellan molnen och att det börja bli riktigt nice.

Sköna segare av 10 korvar med tillbehör blev Öhmans Pojkar. De låg även bra till för den ärofulla utmärkelsen till årets utstyrsel, men hade vid närmare kontroll inte en chans.

Sötast var de rosa grabbarna i Håstakickers, var det väl ? Lessen inte heller ni hade någon chans mot hula-hula gänget i Real Parkbänk.

 

Domarkommitén var ense, priset för bästa utstyrsel, en flaska bubbel gick till Real Parkbänk från Gävle.

Sist men inte minst, årets snabbaste vinnare av ‘först till kvar’ blev (i vanlig ordning) ……. Josefin. Eller, egentligen var det väl Enarsgården som tog hem priset, även det en flaska bubbel vill jag minnas. Vi får se om Jossan är lika på inför 2016 !

 

Jo, en sak till. Årets överskott, vad hände med det. Det skall ju gå till något behjärtansvärt, gärna i Järvsötrakten. I år beslutade vi oss för att skänka eldsjälarna i Södra Järvsö Byalag var sitt presentkort á 250:- för en kväll på Condis. Gubbarna jobbar helt idellt med att hålla ordning på Mines Strand, dess camping och annat i byalagets ansvarsområde. Utan deras slit och svett skulle inte Mines vara vad den är. Stort tack till er och hoppas Condis smakar.

 

Måste ju även nämna Bitte. Hon snappade upp storyn om en gäng från Stockholm som inte kunde komma pga sjukdom. Jättetråkigt men skapade också viss panik då de har ett av de två extra nät vi skulle sätta upp till turneringen. Som tur var hade vi lånat ut ett nät till Condis, för deras dekoration inför Sand i Brallan Afterbeach. I all hast fick vi sno tillbaka nätet framför näsan på Jonny, och allt löste sig.

Men Bitte tyckte det var för riskabelt, att lita på Stockholmare. Så hon drog igång en egen insamling till ‘Beachvolleynät-fonden”. Drygt 1300:- fick hon ihop som nu ligger och väntar på investering inför 2016.

 

Ytterligare en eloge till Patrik som drog ihop ett gäng för att lira på Condis Afterbeachvolley. Efter lite strul med ‘sättningen’ kom de äntligen igång, avslutningen var helt mangefik – och vi ville bara ha mer Ebba Gröööön.

 

Än en gång, fantastiskt bra kämpat. Vi hälsar all hjältar välkomna tillbaka 2016, anmälan är redan öppen för den som vill smyga in en ‘först till kvarn’ ……

Sommarsoliga beachhälsningar / Micke och Anna-Karin

Back To Top